Loading...

TARIEVEN

De tarieven die therapeuten rekenen kunnen voor een sessie verschillen. Zo is een consult relatietherapie (2 personen) vaak duurder dan een consult met 1 persoon.
 
Onze hulpverleners werken met dezelfde tarieven, zodat het overzichtelijk blijft. Dit zijn onze tarieven op een rijtje:
 
- Intakegesprek (90 min.) : € 90  
- Individueel consult kort (60 min) : € 75  
- Individueel consult lang (75 min) : € 110  
- Relatietherapie kort (60 min) : € 110  
- Relatietherapie lang: (75 min) : € 135  
- Groepstherapie 7 bijeenkomsten : € 250  
- Groepstherapie 10 bijeenkomsten : € 350  
- Buiten kantoortijden : +€ 20  
- Telefonisch consult (15 min.) : € 20  
 

Tarieven voor online therapie

 
Online therapie is iets wat de laatste jaren een vogelvlucht neemt. Door middel van videobellen kan je in behandeling bij een psycholoog naar keuze. Dat de therapeut aan de andere kant van het land woont of jij in het buitenland zit, maakt bij online therapie niet uit. De tarieven voor online therapie zijn bij praktijk Babylon hetzelfde als de consulten die je hebt in de praktijk. Je kan er ook voor kiezen om online sessies af te wisselen met face-to-face consulten met de therapeut.
 

Duur 

 
De duur en kosten van onze hulpverleningstrajecten zijn sterk afhankelijk van de hulpvraag waarmee jij je meldt. Het aantal bijeenkomsten varieert gewoonlijk tussen de vijf en tien. De aard en de complexiteit van het probleem, maar ook jouw eigen betrokkenheid en inzet spelen hierbij een rol.
 
Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars. Onze therapeuten kunnen zich daardoor meer richten op de individuele behoeften van u als cliënt U bent zelfverantwoordelijk voor de financiering van de behandeling.
 
 

Relatietherapie vergoeding

 
Relatietherapie wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar. In enkele uitzonderingen vergoeden aanvullende zorgverzekeringen een klein gedeelte van de behandeling Bij sommige verzekeraars zijn er in het aanvullend pakket wel extra vergoedingsmogelijkheden opgenomen. Wij adviseren u om daarvoor uw verzekeringspolis na te kijken. 
 
 

Vergoedingsmogelijkheden psychosociale hulpverlening

 
Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van verzekerd pakket en voorwaarden. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Kijk jouw verzekeringspolis hierop na. Ook de werkgever, diverse regelingen zoals re-integratietrajecten, het Persoons Gebonden Budget (PGB) en belastingaftrek kunnen mogelijkheden bieden voor een tegemoetkoming in de kosten. 
 

Betaling

 
Intakegesprekken dienen achteraf in ons praktijk betaald te worden. Voor de eventuele vervolgafspraken sturen wij achteraf dezelfde week een factuur met een betalingstermijn van 7 dagen